Etapa mitropolitana a concursului 'Laudati pe Domnul', la Craiova

Vineri, 15 octombrie 2010, la Craiova va avea loc etapa mitropolitana a Concursul National de Muzica Ecleziala „Laudati pe Domnul”. Evenimentul, organizat de catre „Biroul de catehizare, invatamant si activitati cu tineretul” din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, va avea loc in sala de festivitati a caminului preotesc „Renasterea” din Craiova.

La concurs vor participa formatii corale din cuprinsul Mitropoliei Olteniei. Pana la aceasta ora si-au anuntat participarea trei formatii corale mixte: Corala Catedralei Mitropolitane „Sfantul Dumitru” din Craiova, Corala Paraclisului Mitropolitan „Madona Dudu” din Craiova si Corala Catedralei Arhiepiscopale „Sfantul Ierarh Nicolae” din Ramnicu Valcea. In juriu sunt asteptati sa participe parintele prof.

univ. dr. Victor Frangulea, de la Facultatea de Teologie din Targoviste si parintele diac. Jean Lupu, dirijorul Corului de copii Symbol al Patriarhiei Romane.

Proba de concurs consta in interpretarea a trei piese religioase. Una este impusa pentru toate formatiile corale si anume, "Axionul duminical" de Gheorghe Cucu. A doua piesa este religioasa, iar a treia este de inspiratie folclorica. Fiecare formatie corala are la dispozitie cincisprezece minute sa isi prezinte piesele.

Concursul va avea si o sectie de compozitie, unde participantii vor trebui sa puna textul Simbolului de credinta pe note muzicale. Aceasta sectiune a concursului, dedicata anului 2010, “An omagial al Crezului ortodox si al Autocefaliei romanesti”, va avea loc miercuri, 13 octombrie, in Palatul Patriarhiei din Capitala.

Evenimentul se incadreaza in seria manifestarilor dedicate anului 2010, „Anul omagial al Crezului ortodox si al Autocefaliei romanesti” in Patriarhia Romana.

Sursa: arhiram.ro

.

15 Octombrie 2010

Vizualizari: 550

Voteaza:

Etapa mitropolitana a concursului 'Laudati pe Domnul', la Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE