Evanghelia Duminicii a V-a dupa Rusalii prezinta minunea vindecarii celor doi demonizati

Evanghelia Duminicii a V-a dupa Rusalii prezinta minunea vindecarii celor doi demonizati din tinutul Gadarei

Biserica Ortodoxa se va afla duminica, 27 iunie, in Duminica a V-a dupa Rusalii. La Sfanta Liturghie se va citi pericopa din Evanghelia dupa Matei capitolul 8, versetele de la 28 la 34 si din capitolul 9 versetul 1, in care se istoriseste minunea vindecarii celor doi demonizati din tinutul Gadarei.

Dupa cum a spus parintele Adrian Nita, consilier al Biroului de Catehizarea al Arhiepiscopiei Bucurestilor, pentru TRINITAS TV, pericopa evanghelica prezinta un moment "destul de curios pentru lumea moderna de astazi” si anume vindecarea a doi demonizati din tinutul Gadarei. Din aceasta pericopa vedem ce inseamna o lume fara Dumnezeu, bolnava, care se manifesta inspaimantator, asemenea celor doi gadareni care locuiau in morminte. "Dupa ce Mantuitorul i-a vindecat pe cei doi oameni care erau frica pentru intreaga comunitate acestia l-au alungat pe Mantuitorul, aceasta este o lume fara Dumnezeu”, a mai spus parintele Adrian Nita.

Intalnirea cu Mantuitorul Hristos vindeca bolile sufletesti si trupesti: "O alta invatatura care se desprinde de aici este ca in Mantuitorul se pot vindeca bolile noastre sufletesti si trupesti, de aceea avem nevoie de Biserica si de Mantuitorul Iisus Hristos”. In Biserica se savarsesc slujbe nu numai pentru alungarea demonilor, ci ca omul, "participant la Slujbele Bisericii, sa se afle in ambianta lui Dumnezeu, caci acolo unde este Dumnezeu nu mai este demon”, a mai spus parintele Adrian Nita.

Tot astazi, Biserica Ortodoxa ii pomeneste pe Cuviosul Samson, primitorul de straini, Sfantul Mucenic Anect si pe Sfanta Ioana Mironosita.

Sursa: basilica.ro

27 Iunie 2010

Vizualizari: 767

Voteaza:

Evanghelia Duminicii a V-a dupa Rusalii prezinta minunea vindecarii celor doi demonizati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE