Eveniment cultural in Arhiepiscopia Dunarii de Jos

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, vineri, 31 mai 2013, in sala de conferinte a Protoieriei Braila, Filiala Braila a Asociatiei Femeilor Crestin Ortodoxe a organizat o lansare de carte: Pr. Ioan Romanidis, Teologia patristica, in traducerea lect. univ. dr. Ioan Marian Croitoru, aparuta la editura Bibliotecha, Targoviste, 2012.



La eveniment au participat Inaltpreasfintitul Parinte Casian, lect univ dr. Ioan Marian Croitoru, pr. lect. univ. dr. Sorin Marinescu, preoti ai municipiului Braila, o parte din membrele Asociatiei Femeilor Crestin Ortodoxe, cadre didactice si elevi.

In paralel cu volumul pr. Ioan Romanidis lansat astazi de catre traducator, pr. lect dr. Sorin Marinescu a prezentat tratatul „Spiritualitate si comuniune in Liturghia Ortodoxa“ a parintelui profesor Dumitru Staniloae.

„Cele doua carti prezentate, a subliniat Inaltpreasfintia Sa, ne arata un dialog viu intre cei doi autori: parintele profesor Dumitru Staniloae si parintele Ioan Romanidis. De aceea ele trebuie citite impreuna!“.

Finalul a fost rezervat dialogului dintre traducator si cei prezenti, lansarea noului volum la Braila incheindu-se cu o sesiune de autografe.

Evenimentul, organizat in cooperare cu Filiala Braila a Asociatiei Femeilor Crestin Ortodoxe, se inscrie in calendarul activitatilor cultural-misionare ale Arhiepiscopiei Dunarii de Jos, dedicate Anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena si Anului comemorativ „Parintele Dumitru Staniloae“.

Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

02 Iunie 2013

Vizualizari: 646

Voteaza:

Eveniment cultural in Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE