Evenimente speciale la deschiderea noului an universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj

Luni, 3 octombrie 2016, odată cu deschiderea Anului Universitar la marile universități din țară, studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca au participat alături de dascălii lor la deschiderea festivă a cursurilor.

Programul a început la ora 8:00 cu Sfânta Liturghie oficiată de decanul instituției și preoți profesori, în Capela cu hramul „Sfântul Nicolae” a Facultăţii de Teologie.

„Facultatea fără studenți este pustie. Ați venit să îi dați viață”
Cu acest prilej, părintele decan, Vasile Stanciu le-a urat studenților bun venit în noul an și succes în activitatea științifică ce îi așteaptă.

„Orice început de an universitar este de fapt un început în viața și în activitatea noastră și când Bunul Dumnezeu ne oferă acest început înseamnă că El de fapt ne oferă și un mare dar, o mare oportunitate pentru a pune un nou început bun în viața și activitatea noastră. Să știți că ne-a fost dor de voi. Și facultatea fără studenți este pustie. Ați venit ca să îi dați viață și împreună cu noi să formăm o familie în care să ne putem împărtăși și bucuriile și necazurile și ca în orice familie, să ne putem dărui unul pentru celălalt”, a declarat părintele decan Vasile Stanciu.

Și părintele Benedict Vesa le-a adresat cursanților câteva sfaturi folositoare în noul drum. El i-a îndemnat ca pe langă acumularea de cunoștințe teoretice să aibă o legătură personală cu Dumnezeu, care îi va ajuta să-și desăvârșească parcursul profesional și duhovnicesc.

„Dacă mergem doar la nivel teoretic, ne transformăm în oameni științifici, dacă mergem doar pe o anumită experiență dar ruptă de acel mesaj puternic al Revelației atunci putem cădea într-un pietism. Ați venit la Facultatea de Teologie în primul rând să studiați, dar studiul este foarte important să fie însoțit de o experiență. Dacă am avea în vedere în primul rând ca în fiecare zi să ne ferim de păcat, să fim fără de păcat, ar fi primul lucru care ar trebui să însoțească studiul nostru teologic”, a spus părintele Benedict Vesa.

Programul a continuat de la ora 10.00, în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Ortodoxă cu prelegerea inaugurală suținută de Pr. conf. univ. dr. Ioan Bizău, pe tema: „Omul și Cosmosul în Liturghie”.

Inaugurarea noului cămin studențesc al FTO Cluj
Odată cu deschiderea noului an universitar, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a fost inaugurat noul cămin studențesc care va oferi cazare în condiții de ultimă generație, cursanților facultății. În prezența dascălilor și a studenților, Mitropolitul Clujului a binecuvântat de la ora 13:00 lucrările la noul cămin, promițându-le studenților că în curând va fi construit și un al doilea cămin destinat cazării acestora.

În jur de 100 studenți s-au cazat ieri în noul cămin studențesc din incinta Campusului Teologic „Nicolae Ivan”. Ei se bucură de condiții ultramoderne, de liniște și de alte facilități extraordinare: „De exemplu anul trecut am stat în chirie întrucat noi nu aveam locuri în cămine decât foarte puține. Este o diferență foarte mare. În primul rând spațiile sunt foarte moderne, sunt condiții comparative cu ale unui hotel putem spune și ne bucurăm că s-a realizat acest lucru”, a afirmat un student în anul II la Facultatea de Teologie.

„Deschiderea aceasta sub oblăduirea Bisericii ne ajută să înțelegem mai bine menirea, misiunea noastră de dascăli și învățători. Studenților le doresc un an spornic și plin de împliniri” a spus rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, acad. Ioan-Aurel Pop.

Luni, de la ora 12:00, Mitropolitul Clujului a oficiat în Catedrala Mitropolitană, Te Deum-ul de deschidere a noului an Universitar în Universitatea Babeș-Bolyai. La slujbă a participat rectorul universității, acad. Ioan-Aurel Pop, alte cadre didactice și studenți.

Inaugurarea noului an universitar în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a avut loc în această dimineață de la ora 9:00, în Aula Magna situată în sediul central, de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 1.

Universitatea Babeș-Bolyai a fost desemnată în 2016 cea mai bună universitate din România, situandu-se pe locul 787 în lume, în topul Ranking Web of Universities.

Sursa: radiorenasterea.ro

04 Octombrie 2016

Vizualizari: 512

Voteaza:

Evenimente speciale la deschiderea noului an universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE