Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Aradului

In conformitate cu Metodologia pentru obtinerea gradelor profesionale in preotie de catre personalul clerical, aprobata prin Hotararea Sfantului Sinod al B.O.R. nr.1199/ 2008, Permanenta Consiliului Eparhial, in sedinta din data de 05 august a.

c., a fixat data de marti, 21 septembrie 2010, cu incepere de la ora 9.00, pentru desfasurarea Examenului de Capacitate preoteasca, pentru candidatii licentiati in teologie si absolventii cu atestat ai Seminarului Teologic, fii ai Arhiepiscopiei Aradului, care doresc sa ocupe o parohie, in vederea hirotoniei, sau care sunt deja hirotoniti dar nu s-au prezentat la examenul de capacitate preoteasca pana acum.

Examenul se se va desfasura la Centrul eparhial si va consta dintr-o proba scrisa si examen oral, conform Regulamentului de numire si transferare a clerului si a Metodologiei elaborata de catre Sf. Sinod al B. O. R.

Metodologia examenului de capacitate si tematica examenului (Ghid practic pentru examenul de capacitate preoteasca) se pot consulta pe site-ul Sfintei Arhiepiscopii a Aradului, (Sectorul Cultural, Documente Arhiepiscopie) sau la Centrul eparhial.

Inscrierea candidatilor se face la Centrul eparhial in perioada 1-15 septembrie 2010, prin depunerea urmatoarelor acte intr-un dosar cu sina:

- cerere adresata Chiriarhului- pe formular tip- http://episcopiaaradului.ro, (Sector Cultural, Documente arhiepiscopie);
- recomandarea preotului paroh , data in numele Consiliului parohial;
- copia de pe Diploma de absolvire a Seminarului (Certificatul de atestare a competentelor) si de pe Diploma de Bacalaureat-pentru seminaristii fara Diploma de Licenta;
-copia de pe Diploma de Licentiat in Teologie, specialitatea Teologie Pastorala si de pe Foaia matricola, pentru licentiati (sau adeverinta de absolvire (in locul Diplomei de Licenta) pentru absolventii licentiati din acest an) ;
- copii dupa actele de studii: master, doctorat si foile matricole;
- Curriculum Vitae;
- declaratie pe propria raspundere ca nu are impedimente la hirotonie (de natura medicala, canonica, morala.)

Sursa: episcopiaaradului.ro

.

06 August 2010

Vizualizari: 1315

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Aradului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE