Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Bucurestilor

In perioada 25 februarie - 24 martie, se fac inscrierile pentru examenul de capacitate preoteasca, sesiunea martie 2014, la Secretariatul eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor. La acest examen se pot inscrie doar fiii duhovnicesti ai Arhiepiscopiei Bucurestilor. Candidatii au nevoie de urmatoarele acte: cerere catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel; copii legalizate dupa actele de studii: diploma de licentiat in teologie, master, doctorat si foile matricole; Curriculum Vitae; copie B.I./C.

I.; chitanta din care sa reiasa ca a fost achitata taxa de inscriere la examen - 100 de lei la casieria Centrului eparhial.

Tematica pentru examen se regaseste in „indrumatorul Administrativ Bisericesc - ghidul practic pentru examenul de capacitate preoteasca“, editia a II-a, Editura „Cuvantul Vietii“ a Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, Bucuresti, 2010. Acesta poate fi procurat din magazinele Arhiepiscopiei Bucurestilor. Bibliografia indicata la finalul fiecarui capitol este obligatorie. Testul psihologic se va sustine miercuri, 26 martie, la Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul“ din Bucuresti. Proba scrisa a examenului de capacitate preoteasca va avea loc vineri, 28 martie, ora 9:00, iar proba orala va incepe in aceeasi zi, dupa afisarea rezultatelor de la proba scrisa. Locul de desfasurare a examenului va fi la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul“ din Bucuresti.

Sursa: ziarullumina.ro

.

28 Februarie 2014

Vizualizari: 841

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE