Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei

Marti, 1 aprilie 2014, incepand cu ora 9.00, la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“din Buzau se va desfasura un nou examen de capacitate preoteasca, la care vor participa numai tinerii licentiati in Teologie – fii duhovnicesti ai Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei.

În conformitate cu normele metodologice in vigoare, „pentru candidatii care doresc numirea intr-un post clerical, titularizarea pe posturile scoase la concurs de Centrul Eparhial este obligatorie [subl. n.] si se face in baza examenului de capacitate preoteasca“ (Hotararea Sfantului Sinod nr.

1199/2008).

Media minima de promovare a examenului de capacitate preoteasca este 7,00 (sapte); acesta este valabil timp de un an de zile, cu exceptia candidatilor care au obtinut media generala cel putin 9,00 (noua), pentru care valabilitatea examenului se prelungeste pe durata a doi ani (Hotararea Sfantului Sinod nr. 7764/2013).

Programa pentru examenul de capacitate preoteasca (titularizare) va fi axata pe probleme sacramental-liturgice, pastoral-misionare, social-filantropice si cultural-educative actuale, concursul propriu-zis constand dintr-o proba scrisa si una orala.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

27 Martie 2014

Vizualizari: 736

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE