Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Clujului

In Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului se desfasoara luni, 26 septembrie, examenul de capacitate preoteasca – sesiunea de toamna. Participa aproximativ 30 de candidati, iar cei care vor promova vor avea dreptul sa candideze pentru un post de preot timp de un, cat este valabil rezultatul.

Candidatii au de trecut de o proba eliminatorie, care consta intr-o vizita medicala, precum si doua examinari, una scrisa si o alta practica, orala, comisia fiind prezidata de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului.

Mai multe informatii despre metodologia acestui examen ne-a oferit purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, pr. Bogdan Ivanov: „Examenul este destinat viitorilor candidati la preotie, absolventi de seminar, de facultate, masteranzi sau doctori in teologie.

Practic, toti cei care vor dori sa ocupe o parohie in urmatorul an vor trebui sa promoveze acest examen, care consta in doua probe, una scrisa dintr-o programa elaborata la nivelul Centrului Eparhial, dar tinand cont de recomandarile Sfantului Sinod si o proba practica, ce consta in verificarea aptitudinilor practice liturgice si a cunostintelor catehetice-omiletice”.

Toti candidatii vor trebui sa urmeze si un curs de gestiune parohiala, care se va organiza in perioada urmatoare, pentru ca viitorul preot sa se familiarizeze cu notiunile elementare ale unei administratii parohiale.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

.

26 Septembrie 2011

Vizualizari: 410

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Clujului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE