Examen de capacitate preoteasca in Episcopia Giurgiului

In ziua de 20 septembrie, cu binecuvantarea Preasfințitului Parinte Dr. Ambrozie, Episcopia Giurgiului va organiza examenul de capacitate preoțeasca. Examenul se va desfașura in sala „Sf. Ioan Valahul" din cadrul Centrului eparhial pentru copii si tineret din incinta sediului administrativ al centrului eparhial, incepand cu ora 8.00.

Acesta va consta din evaluarea, in scris, a cunostintelor de doctrina si misiune, si la oral a cunostintelor de liturgica, muzica bisericeasca, catehetica, omiletica, drept si administratie parohiala.

Graficul examenului de capacitate preoteasca, sesiunea septembrie 2010, organizat de Episcopia Giurgiului este urmatorul:
6– 17 septembrie – inscrierea candidatilor
20 septembrie – sustinerea examenului
•ora 8.00 - test psihologic
•ora 9.00 - sustinerea probei scrise la disciplinele Teologie Dogmatica si Misiologie
•ora 13.00 - sustinerea probei orale la disciplinele: Teologie Liturgica, Catehetica si Omiletica, Drept si administratie parohiala, Muzica bisericeasca.
21 septembrie– afisarea rezultatelor

Examenul de capacitate preoteasca este valabil timp de un an de zile.

Media generala de titularizare rezulta din: media examenului de bacalaureat / licenta, media de atestare a competentelor profesionale/ media anilor de studiu din facultate si media examenului de capacitate preoteasca.

Candidatii care nu au promovat examenul de capacitate preoteasca se pot prezenta la un nou examen in sesiunea urmatoare, in aceleasi conditii amintite mai sus.

Media de promovare a examenului de capacitate este minimum 7 (sapte).

In rastimpul dintre sesiunile examenului de capacitate preoteasca numirea in posturile vacante (titularizarea) se face, la cerere, in ordinea mediilor, dintre candidatii care au reusit in anul in care este valabil examenul de capacitate.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

25 August 2010

Vizualizari: 673

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca in Episcopia Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE