Examen de capacitate preoteasca in Mitropolia Olteniei

Mitropolia Olteniei organizeaza in zilele de 3 si 4 septembrie 2012, examen de capacitate preoteasca pentru absolventii de studii teologice universitare. Probele de examen vor fi sustinute la sediul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, str. Mitropolit Firmilian, nr. 3.

Examenul va incepe luni, 3 septembrie, ora 09.

00, printr-o evaluare scrisa a tuturor candidatilor la Teologie Dogmatica, Misiologie si Administratie Parohiala. In partea a doua a zilei, de la ora 15.00, candidatii din Arhiepiscopia Ramnicului, Episcopia Severinului si Strehaiei si Episcopia Slatinei si Romanatilor vor sustine proba orala la Teologie liturgica, Omiletica, Catehetica si Muzica bisericeasca. Marti, 4 septembrie, candidatii din Arhiepiscopia Craiovei vor participa la evaluarea orala. Lucrarile vor fi examinate de o comisie formata din profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova.

Dosarele de inscriere vor fi depuse, in perioada 27 – 30 august, la Centrul eparhial din Craiova, in cadrul Sectorului Cultural. Pentru participarea la concurs, candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie absolventi de studii universitare, specializarea teologie-pastorala, sa fie fii duhovnicesti ai eparhiilor sufragane Mitropoliei Olteniei si sa aiba binecuvantarea chiriarhului locului. Media generala de promovare a examenului de capacitate preoteasca este de minim sapte. Candidatii pot fi casatoriti sau necasatoriti, iar in urma examenului promovat pot sa solicite, timp de un an de zile, un post vacant de preot; daca in aceasta perioada nu sunt numiti intr-un post de preot, ei trebuie sa repete examenul de capacitate.

Dosarul de inscriere va contine urmatoarele documente:
• Cerere catre Inalt Preasfintitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, pentru inscrierea la examen;
• Binecuvantarea ierarhului de care apartine candidatul;
• Recomandarea preotului duhovnic;
• Copii de pe documentele de studii: diploma (adeverinta) de licenta si foaia matricola de la Facultatea de Teologie;
• Cartea de identitate;
• Adeverinta medicala;
• Curriculum vitae;
• Cazier judiciar;
• Dovada de la Centrul eparhial ca nu are impedimente canonice la hirotonie.


(Gheorghe Cioiu)

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

22 August 2012

Vizualizari: 947

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca in Mitropolia Olteniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE