Examen de capacitate preoteasca in Mitropolia Olteniei

Arhiepiscopia Craiovei organizeaza in perioada 12 - 14 martie examenul de capacitate preoteasca. Dosarele de inscriere se pot depune incepand cu data de 25 februarie si pana pe 8 martie, la sediul Arhiepiscopiei Craiovei (Sectorul Administrativ), din str. Mitropolit Firmilian, numarul 3. Pe data de 12 martie, candidatii vor sustine proba scrisa la materiile Dogmatica, Misiologie si Administratie Parohiala. Evaluarea orala se va face in zilele de 13 si 14 martie, la Omiletica, Catehetica, Muzica si Liturgica.

Locatia aleasa pentru desfasurarea examenului este Centrul de restaurare si vizualizare al Facultatii de Teologie din Craiova, str. Brestei, nr. 24.

La examen se pot inscrie doar absolventii facultatilor de teologie, fii duhovnicesti ai celor patru eparhii din Mitropolia Olteniei: Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Ramnicului, Episcopia Severinului si Strehaiei si Episcopia Slatinei si Romanatilor. Absolventii care au obtinut la fiecare materie cel putin nota 7, pot accede la ocuparea unui post clerical. Examenul de capacitate preoteasca se desfasoara in conformitate cu normele stabilite de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Craiovei

.

11 Februarie 2013

Vizualizari: 706

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca in Mitropolia Olteniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE