Examene de autorizare pentru pictorii bisericesti

Comisia de Pictura bisericeasca a Patriarhiei Romane organizeaza o noua sesiune de examene pentru autorizarea stagiarilor care au efectuat integral perioada de practica pe santiere aprobate de Patriarhia Romana. Candidatii trebuie sa indeplineasca anumite conditii.

„Perioada de inscriere se va desfasura intre 17 si 21 martie, iar documentele care sunt necesare inscrierii le-au primit intr-o invitatie si anume, caiet de santier, sectiune longitudinala a unei biserici, un sfant in marime naturala, s.a.”, a precizat pentru TRINITAS TV Ana Ligia Solomon, inspector Comisia de Pictura bisericeasca.


Examenul va consta din doua probe.

„In perioada 31 martie - 8 aprilie 2014 se va organiza Examenul de autorizare ca pictori bisericesti a stagiarilor care indeplinesc conditiile de practica pe santiere aprobate de Comisia de pictura bisericeasca. Proba practica va fi in termen de cinci zile si va consta intr-o pictura ce va fi executata in tehnica fresca, stilul bizantin, pe un perete a carui suprafata va fi repartizata de Comisie. La proba teoretica li se vor adresa intrebari din teme de Liturgica, Dogmatica si Tehnici”, a mai spus Ana Ligia Solomon.

Informatii detaliate despre desfasurarea examenului de autorizare a pictorilor bisericesti se pot obtine la Cancelaria Comisiei de pictura bisericeasca din Bulevardul Regina Maria nr. 1, sau accesand site-ul patriarhia.ro, sectiunea administratia patriarhala, Sectorul Cultura si Patrimoniu religios.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

12 Martie 2014

Vizualizari: 680

Voteaza:

Examene de autorizare pentru pictorii bisericesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE