Examene pentru teologii din Arhiepiscopia Bucurestilor

Arhiepiscopia Bucurestilor organizeaza, in luna septembrie, examenul de capacitate preoteasca pentru licentiatii in teologie, specializarea Teologie pastorala, si examenul de selectionare pentru preoti, in vederea transferului intr-un post clerical vacant din Capitala sau in alte municipii si orase ale eparhiei. Perioada de inscriere la aceste doua examene este cuprinsa intre 1 si 25 august, respectiv 1 si 31 august.

Arhiepiscopia Bucurestilor organizeaza, pe 6 septembrie, examenul de capacitate preoteasca pentru licentiatii in Teologie pastorala, fii duhovnicesti ai Arhiepiscopiei Bucurestilor, in vederea ocuparii, prin concurs, a unui post clerical vacant din cadrul eparhiei. Inscrierea candidatilor se va face la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor in perioada 1-25 august. Dosarul de concurs al fiecarui candidat va trebui sa cuprinda: o cerere catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel si copii legalizate dupa actele de studii: diploma de licenta in Teologie, master, doctorat si foile matricole; curriculum vitae; copie B.I./C.I.; chitanta din care sa reiasa ca a fost achitata taxa de inscriere la examen - 50 de lei la casieria Centrului Eparhial. Tematica de examen este cuprinsa in Indrumatorul Administrativ Bisericesc - ghid practic pentru examenul de capacitate preoteasca, editia a II-a, Editura 'Cuvantul Vietii' a Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, Bucuresti, 2010. Bibliografia de la finalul fiecarui capitol este obligatorie. Indrumatorul poate fi procurat de la magazinele de carte si obiecte de cult ale Arhiepiscopiei Bucurestilor. Examenul de capacitate preoteasca se va desfasura marti, 6 septembrie. Proba scrisa se va sustine la ora 09:00, la Facultatea de Teologie Ortodoxa 'Justinian Patriarhul' din Bucuresti, iar proba orala, la ora 17:00, la Seminarul Teologic din Bucuresti. Testul psihologic va fi sustinut de candidati cu o saptamana inaintea examenului, la o data care va fi comunicata in timp util. Examenul de capacitate preoteasca este valabil timp de un an.

Examenul de selectionare pentru clerici

In septembrie, Arhiepiscopia Bucurestilor organizeaza examenul de selectionare pentru preotii din eparhie care indeplinesc conditiile statuare si regulamentare pentru transferul la o alta parohie si doresc sa ocupe un post clerical vacant in Capitala si in celelalte municipii si orase din Arhiepiscopia Bucurestilor. Inscrierea candidatilor se va face la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor, in perioada 1-31 august. Dosarul de inscriere al fiecarui candidat va trebui sa cuprinda: cerere catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel; curriculum vitae, copie B.I./ C.I.; copii dupa actele de studii (atat dupa diplome, cat si dupa foile matricole); adeverinta care sa ateste vechimea in preotie (minimum 5 ani); copii dupa certificatele de acordare a gradelor profesionale clericale: definitivat, gradul II si gradul I, dupa caz; un memoriu scris privind activitatea pastorala, misionara si gospodareasca in ultimii 5 ani, certificat de protoiereu. Acestui memoriu i se vor anexa lista publicatiilor (carti, studii, articole, predici, cateheze, alte materiale de interes bisericesc), lista conferintelor sustinute, precum si lista participarilor la emisiuni radio si tv (in special de la Radio TRINITAS si TRINITAS TV, dar si de la alte posturi, cu binecuvantarea chiriarhului); dovada, eliberata de Centrul Eparhial de unde provine candidatul, ca nu i-au fost aplicate sanctiuni disciplinare in ultimii 5 ani; chitanta din care sa reiasa achitarea taxei de examen. Examenul de selectionare se va sustine pe 15 septembrie, proba scrisa la ora 09:00, iar proba orala, in data de 16 septembrie, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. Tematica de examen este cuprinsa in Indrumatorul Administrativ Bisericesc - ghid practic pentru examenul de capacitate preoteasca, editia a II-a, Editura 'Cuvantul Vietii' a Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, Bucuresti, 2010. Se vor adauga si anumite teme specifice pastoratiei din mediul urban. Bibliografia de la finalul fiecarui capitol este obligatorie.

Sursa: basilica.ro

10 August 2011

Vizualizari: 1401

Voteaza:

Examene pentru teologii din Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE