Examene la Sibiu pentru obtinerea gradelor profesionale in preotie

Cursurile pentru obtinerea gradelor profesionale in preotie, organizate in Mitropolia Ardealului s-au incheiat astazi, 19 septembrie, cu examinarile cursantilor. La finalul celor doua saptamani de program academic si liturgic-duhovnicesc, preotii din eparhiile Mitropoliei Ardealului au sustinut examenele prin care au obtinut definitivatul, respectiv gradul II in preotie. Examenul a avut loc la centrul de perfectionare din cadrul Mitropoliei Ardealului, la Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu, in aceeasi institutie unde au avut loc si cursurile, prin directa implicare si sustinere a cadrelor didactice sibiene.

Comisia de examninare a fost prezidata de Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului si formata din profesori de la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Examinarea de ieri a inceput cu o proba scrisa, iar subiectul ales din temele propuse pentru acest examen a fost “Sfanta Liturghie, taina Bisericii si sansa vietii vesnice”. Cei 62 de cursantii au fost supusi apoi unei examinari orale.

Preotii care au urmat cursurile pentru obtinerea gradului I in preotie vor elabora o lucrare de specialitate si in viitor vor primi vizita in parohiei fie a chiriahului, fie a unei comisii de evaluare. In urma acestor etape, preotii vor obtine cel mai inalt grad profesional.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

19 Septembrie 2013

Vizualizari: 610

Voteaza:

Examene la Sibiu pentru obtinerea gradelor profesionale in preotie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE