Expozitia 'Fecioarele inlacrimate ale Transilvaniei' vernisata la Bistrita

O expozitie ce aduce in atenţie varietatea extraordinara a replicilor vestitei icoane facatoare de minuni de la Manastirea Nicula va fi vernisata sambata, 7 septembrie 2013, la Muzeul de Arta din Bistrita.

Expozitia intitulata “Fecioarele inlacrimate ale Transilvaniei” este dedicata icoanelor Maicii Domnului, ce au lacrimat de-a lungul vremii.

Ea va fi deschisa publicului iubitor de iconografie sambata de la ora 18. La evenimentul cultural artistic vor participa Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, Acad. Marius Porumb, directorul Institutului de Arheologie si Istoria Artei din Cluj-Napoca, precum si alti artisti, academicieni si oameni de cultura din judetele Cluj, Bistrita-Nasaud si Alba. Vor fi expuse aproximativ 50 de icoane aflate in proprietatea mai multor institutii cu patrimoniu religios din tara, printre care Protopopiatul Ortodox Bistrita, Manastirea Nicula, Muzeul din Bistrita si Muzeul Mitropoliei Clujului. Printre lucrari se evidentiaza cele de la Ilisua si Spermezeu, un prapur de la Nicula, precum si gravuri, ilustratii si carti rare, ce dateaza din prima jumatate a secolului al XVIII-lea. Evenimentul este organizat de Muzeul National al Unirii din Alba Iulia, in colaborare cu Protopopiatul Ortodox Bistrita si Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

06 Septembrie 2013

Vizualizari: 625

Voteaza:

Expozitia 'Fecioarele inlacrimate ale Transilvaniei' vernisata la Bistrita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE