Festival concurs de colinde la Timisoara

La Timisoara s-a desfasurat astazi cea de-a XIV-a editie a festivalului concurs intitulat “Colinde si datini de Craciun”. Evenimentul, devenit deja traditie in orasul de pe Bega, a intrunit si in acest an peste 60 de grupuri de colindatori si formatii corale, de la scolile din judetul Timis. Organizat de Arhiepiscopia Timisoarei si Inspectoratul Scolar Judetean Timis, festivalul a cuprins mai multe sectiuni, in cadrul carora elevii au sustinut, atat recitaluri de colinde, scenete religioase, precum si momente artistice dedicate obiceiurilor si traditiilor de Craciun.

Juriul concursului a fost alcatuit din profesori de specialitate de la catedrele Religie si Muzica. Acestia au tinut cont in cadrul notarii de modul de interpretare a pieselor, originalitatea obiceiului traditional prezentat si bineinteles, de prezenta scenica a micilor artisti.

Din partea Arhiepiscopiei Timisoarei a fost prezent la eveniment, preotul Sorin Lungoci, consilier la Sectorul Invatamant si Activitati cu Tineretul, iar din partea Inspectoratului Scolar Judetean Timis, prof. Daniela Buzatu, inspector de Religie si prof. dr. Dan Bacila, inspector de Muzica.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

15 Decembrie 2013

Vizualizari: 814

Voteaza:

Festival concurs de colinde la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE