Festivalul International de Toaca din orasul Victoria - Brasov

Biserica "Sfintii Imparati Constantin si Elena” din orasul Victoria, protopopiatul Fagaras, judetul Brasov, gazduieste, zilele acestea, cea de-a VI-a Editie a Festivalului International de Toaca, informeaza TRINITAS TV. In aceasta dimineata, manifestarea a inceput cu parada portului popular. Toti participantii trebuie sa poarte, in cadrul festivalului, costumul popular specific zonei pe care o reprezinta.

"Am organizat prima competitie de toaca, competitie locala, in 1995. Copiii au venit la mine si mi-au spus ca doresc sa bata toaca. M-am gandit atunci sa organizez o competitie. Din 2001 competitia a devenit nationala si iata, am ajuns la a VI-a editie internationala”, a spus parintele Octavian Smadu, organizatorul Festivalului de Toaca.

Incepand cu editia din acest an, participantii la festival au avut o proba noua de concurs, cea de tras clopotul. Pentru acest lucru au fost aduse sase clopote cu greutatea cuprinsa intre 4 si 24 de kilograme.

La actuala editie participa peste 80 de copii din toata tara. Atat copiii din Victoria, cat si cei din celelalte zone care participa an de an la Festivalul de Toaca se bucura de apreciere in tara si peste hotare pentru indemanarea cu care pastreaza acest obicei.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

07 Iulie 2010

Vizualizari: 667

Voteaza:

Festivalul International de Toaca din orasul Victoria - Brasov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE