Festivalul de muzica corala in municipiul Resita

La sarbatoarea Sfantului Ierarh Nicolae, in Parohia „Schimbarea la Fata a Domnului” din Resita, a avut loc Festivalul de muzica corala „Iosif Velceanu”. Acesta a ajuns la editia cu numarul XXVII si au participat sapte formatii corale.

Au urcat pe scena grupul de copii „Stacato” de la Liceul de arta „Sabin Pauta” din Resita, Corala „Lira 2010” din Resita, Corul preotilor Episcopiei Caransebesului, Corul catedralei episcopale „Invierea Domnului” din Caransebes, Corul mixt „Anastasis” al Bisericii cu hramul „Inaltarea Domnului” din Bozovici, Corul „Gheorghe Dobreanu” al catedralei istorice cu hramul „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebes, Corala „Armonia” din Bocsa, si Corul Parohiei „Schimbarea la Fata a Domnului” din cartierul resitean Govandari.

„Ne bucuram pentru ca am devenit de cincisprezece ani gazda acestui festival de muzica corala, concertul de colinde din Postul Craciunului ne aduce tuturor bucurie si multa veselie. Noi cantam, colindam si pe Dumnezeu Il laudam. Asteptam praznicul Nasterii Domnului cu bucuria de a fi pregatiti duhovniceste prin colindele noastre care aduc inaltare sufleteasca si ajung la sufletul fiecarui credincios si. De sase ani a devenit o traditie ca acest festival de muzica corala sa aiba loc la sarbatoarea Sfantului Ierarh Nicolae”, a aratat pr. paroh Nicolae Nicoara

Organizatorii acestui eveniment cultural sunt Consiliul Judetean Caras-Severin, Centrul Judetean pentru promovarea si conservarea culturii traditionale Caras-Severin si Parohia „Schimbarea la Fata a Domnului” din Resita. Toate formatiile corale au primit diplome de participare.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro
 

.

07 Decembrie 2012

Vizualizari: 832

Voteaza:

Festivalul de muzica corala in municipiul Resita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE