Festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Teologie 'Justinian Patriarhul' din Capitala

La Facultatea de Teologie "Justinian Patriarhul" din Capitala a avut loc astazi, 3 octombrie, festivitatea de deschidere a anului universitar 2011-2012. Deschiderea oficiala a cursurilor a inceput cu Sfanta Liturghie, urmata de o Slujba de Te Deum, oficiate la Catedrala Mitropolitana Sfantul Spiridom Nou din Capitala de Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, inconjurat de un numeros sobor de preoti si diaconi.

Dupa cum ne informeaza Radio TRINITAS, la final Preasfintia Sa a citit mesajul de binecuvantare al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel in care a fost evidentiat profilul teologului in zilele noastre.

"Pentru a transmite noilor generatii ceea ce le-a insufletit pe cele dinaintea lor, simpla invatare a unor percepte nu reprezinta astazi calea cea mai fericita, doar marturia valorilor traite va castiga adeziunea lor. Provocare crestinului contemporan si mai ales a slujitorului lui Dumnezeu, rezida atat in a lupta impotriva secularizarii cat si a efectelor acestuia.

Secularizarea ne obliga sa dezvoltam anumite capacitati care ne ajuta sa ducem lupta cea buna pana la sfarsit, cum ar fi realismul, sa stii sa recunosti ca astazi a fi crestin nu mai e ceva ce vine de la sine, si creativitatea sa gasesti forme noi de a exprima credinta de odinioara. La acestea adaugam smerenia lui Hristos cel rastignit si implinirea poruncilor, dar nu numai a poruncilor, ci si a sfaturilor evanghelice de a-l descoperi pe Dumnezeu si a dobandi viata cea vesnica", a spus Preasfintia Sa.

Istoria Facultatii de Teologie incepe la data de 12 nov. 1881, insa abia in anul 1890, Legea privind Facultatea de Teologie din Bucuresti, publicata in Monitorul Oficial, nr. 74, din ziua de marti 3/15 iul. 1890, recunostea infiintarea acestei Facultati.

Sursa: basilica.ro
 

.

03 Octombrie 2011

Vizualizari: 428

Voteaza:

Festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Teologie 'Justinian Patriarhul' din Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE