Galeria Horeb la 2 ani de la infiintare

Implinirea a doi ani de la infiintare este un bun prilej pentru Galeria Horeb a bisericii "Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Cluj-Napoca pentru a organiza diverse manifestari aniversare. Luni, 31 octombrie, a fost vernisata expozitia "Burg” a artistului clujean Cristian Porumb. Sunt expuse aproximativ 15 lucrari care prezinta lumea burgheza, in special cladirile istorice si patrimoniul cultural al orasului Sighisoara.

Operele de arta au fost realizate in acest an. Cristian Porumb ne-a spus cum a ajuns sa realizeze aceste lucrari: "Expozitia a avut loc in urma unei experiente pe care am avut-o, o experienta deosebita: fiind profesor la liceul de arta, am plecat cu copiii intr-o excursie in Sighisoara, ei au lucrat acolo.

Toata actiunea s-a terminat cu expozitia lor la Turnul Croitorilor. M-a impresionat foarte mult si m-am gandit sa nu las numai copiii singuri sa faca aceasta actiune, ci trebuie sa dau si eu ceva din ceea ce am simtit in aceasta experienta din orasul respectiv”.

Artistul a vrut sa surprinda in expozitia sa ce inseamna spatiul de cetate transilvana, de oras transilvan, asa cum l-a gasit el in vizita de lucru efectuata cu elevii sai. Expozitia va ramane deschisa in Galeria Horeb a bisericii "Sfantul Ilie Tesviteanul” pana pe data de 28 noiembrie.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

02 Noiembrie 2011

Vizualizari: 179

Voteaza:

Galeria Horeb la 2 ani de la infiintare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE