Grupul psaltic al Manastirii Nera va reprezenta Mitropolia Banatului

Joi, 8 octombrie, a.c. a avut loc Concursul național de muzică bisericească „Lăudați pe Domnul”, faza mitropolitană, la care au participat coruri din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei și a Episcopiei Caransebeșului.

Evenimentul ajuns la cea de-a VIII ediție s-a desfășurat la Parohia Timișoara Iosefin începând cu ora 16,00 și a reunit coruri monahale din cele două eparhii. La etapa mitropolitană a concursului “Lăudați pe Domnul” au participat grupul psaltic al Mănăstirii Nera din Episcopia Caransebeșului, condus de monahia Nectaria Pruteanu Cristina și corul Mănăstirii Timișeni-Șag, condus de către diaconul dr. Ion Alexandru Ardereanu.

Juriul concursului a fost format din pr. dr. Melene Gheorghe de la Liceul Teologic din Făgăraș, pr. conf. dr. Mihai Brie, Facultatea de Teologie din Oradea și conf. dr. Mircea Buta de la Facultatea de Teologie din Arad.

În urma deliberării de către juriu, grupul psaltic al Mănăstirii Nera va reprezenta Mitropolia Banatului la etapa națională a concursului “Lăudați pe Domnul”, ce va avea loc pe data de 27 octombrie a.c la București.

Concursul Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul” este organizat de către Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

 

12 Octombrie 2015

Vizualizari: 456

Voteaza:

Grupul psaltic al Manastirii Nera va reprezenta Mitropolia Banatului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE