Hirotesii in paraclisul istoric al Resedintei Patriarhale

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a hirotesit astăzi, 9 decembrie 2014, 18 preoţi din Arhiepiscopia Bucureştilor întru iconomi stavrofori, iconomi şi sachelari. Slujba de hirotesie a fost săvârşită de Preafericirea Sa în Paraclisul istoric cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reşedinţa Patriarhală.

În cuvântul de învăţătură rostit, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a vorbit preoţilor despre: „Aceste ranguri înseamnă două lucrări: una săvârşită, deci recunoaşterea ei însoţită de sentimente de recunoştinţă din partea Bisericii şi una de lucrare viitoare.

Atunci când se dă o distincţie se recunoaşte o lucrare deja săvârşită şi se încurajează o lucrare viitoare, fie în curs de desfăşurare, fie un proiect nou sau o lucrare nouă în parohie. A fost o bucurie pentru noi când am văzut că aceşti preoţi care au fost astăzi evidenţiaţi au lucrat foarte mult, fiecare în domeniul său”.

Iconomul stavrofor poartă ca semn distinctiv cruce pectorală, brâu roșu, iar la serviciile religioase, bederniță: „Noi ne bucurăm că această cruce, care este şi simbolul Jertfei, dar şi al Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, este izvor de iubire faţă de Hristos care ne-a chemat la slujire, faţă de Biserică, faţă de popor şi izvor de speranţă şi bucurie. Numai atunci când am făcut un lucru bun avem o bucurie meritată, curată şi binecuvântată. De aceea s-a spus: Prin cruce a venit bucurie la toată lumea. Deci, astăzi este bucuria care vine prin crucea ostenelilor, a jertfelniciei, a lucrării cu timp şi fără timp, a dragostei faţă de biserică şi faţă de credincioşi şi a iubirii pentru mântuirea celor încredinţaţi spre mântuire”.

Preoţii care au fost hirotesiţi întru iconom stavrofor sunt: pr. Georgian Alexandrescu; pr. Gheorghe Cheran; pr. Nicolae Daniel Coţoapă; pr. Gheorghe Croitoru; pr. Eugen Cucu; pr. Daniel Dan; pr. Virgil Grigore; pr. Ionuţ Negoiţă; pr. Viorel Paraschivescu; pr. Constantin Protopopescu; pr. Lucian Tătaru; pr. Andrei Pavel. Preoţii care au fost hirotesiţi întru iconom sunt: pr. Ciprian Ion Ioniţă; pr. Marcel Matache; pr. George Constantin Leescu-Popa. Preoţii care au fost hirotesiţi întru sachelar sunt: pr. Eugen Balog; pr. Marius Ştefănel Clinci; pr. Petru Moraru.

La final, toți preoții care au fost evidențiați au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh daruri duhovnicești.

Sursa: basilica.ro

.

10 Decembrie 2014

Vizualizari: 602

Voteaza:

Hirotesii in paraclisul istoric al Resedintei Patriarhale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE