Hotarari ale Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane

In sedinta de lucru din 22 mai 2014, care a avut loc la Resedinta patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat:

- Inscrierea in Calendarul Bisericii Ortodoxe Romane a Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou, canonizat de Patriarhia Ecumenica de Constantinopol, cu ziua de praznuire la 5 mai.

- La propunerea Inaltpreasfintitului Parinte Petru, Mitropolit al Basarabiei si Exarh al Plaiurilor, Sfantul Sinod a ales pe Preacuviosul Parinte Arhimandrit Antonie Telembici in postul vacant de episcop vicar al Arhiepiscopiei Chisinaului cu titulatura Antonie de Orhei.



Nascut in anul 1963 in localitatea Harbovat, raionul Anenii Noi din Republica Moldova, parintele arhimandrit Antonie Telembici a absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie din Chisinau si Facultatea de Teologie Ortodoxa Dumitru Staniloae din Iasi (1994). Din anul 1995 si pana in prezent, parintele Antonie Telembici a indeplinit responsabilitati administrative, misionare, culturale si mediatice in Mitropolia Basarabiei.


BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.
Pe aceeaşi temă

23 Mai 2014

Vizualizari: 769

Voteaza:

Hotarari ale Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE