Hram la Calapodesti in Duminica Sfintilor Romani

Pelerinii din zona Bacaului, dar si din alte parti ale tarii au venit ieri, 22 iunie 2014, in numar mare la Manastirea Calapodesti pentru a participa la sarbatoarea hramului acestei asezari monahale.

A devenit o traditie ca in Duminica a II-a dupa Rusalii, a Sfintilor Romani, oamenii sa-si indrepte pasii spre Calapodesti, unde de mai multi ani se ridica o mareata biserica cu binecuvantarea Preasfintitului Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, prin stradania protos.

Pahomie Parfene, staretul Manastirii Calapodesti, si a obstii pe care o pastoreste. Programul liturgic dedicat hramului a inceput sambata seara cu slujba Privegherii, oficiata de ieromonahul Teofan Mandache de la Manastirea „Cinstirea Sfintei Icoane Prodromita de la Muntele Athos“ - Harsova din judetul Constanta, alaturi de un sobor numeros de preoti. Ieri-dimineata, slujba Sfintei Liturghii a fost savarsita de 12 preoti veniti din mai multe parti ale Eparhiei Romanului si Bacaului. „La Sfanta Liturghie, oficiata in paraclisul de vara inchinat Sfintilor Romani, au participat foarte multi credinciosi. Am ramas impresionat de numarul pelerinilor care au venit sa se roage impreuna cu noi la acest ceas de sarbatoare. Multi oameni din zona Onestiului au venit imbracati in costume nationale. Ei au spus ca ziua Romaniei ar trebui sa fie sarbatorita in Duminica Sfintilor Romani. Predica prilejuita de aceasta sarbatoare a fost tinuta de pr. Adrian Alexandrescu de la Parohia Dealu Morii, care a mentionat ca sfintii sunt mijlocitori inaintea lui Dumnezeu“, a relatat protos. Pahomie Parfene, care a mentionat ca in prezent este montata schela pentru lucrarile de finisare la biserica asezarii monahale ce a imbracat ieri straie de sarbatoare.

Zi de sarbatoare in Parohia Sascut-Sat
Parohia Sascut-Sat, asezata pe dealul satului Schineni, Protopopiatul Sascut, judetul Bacau, si-a serbat ieri al doilea hram. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiata de pr. Ioan Negoita, protopop al Protopopiatului Sascut, alaturi de un sobor de preoti. La final a fost oficiat Parastasul pentru ctitorii lacasului de inchinaciune. La slujbele dedicate hramului au participat numerosi credinciosi, multi dintre ei primind Trupul si Sangele Mantuitorului Hristos dupa ce s-au spovedit.


Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

23 Iunie 2014

Vizualizari: 601

Voteaza:

Hram la Calapodesti in Duminica Sfintilor Romani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE