Hram si sfintire la manastirea Jiana

Luni, 27 mai, Manastirea Jiana din Protoieria Vanju Mare isi va cinsti patronul spiritual, pe Sf. Mc. Iuliu Veteranul.

Slujba de hram va fi savarsita de catre Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, impreuna cu un ales sobor de preoti si diaconi.

Bucuria va fi mare pentru credinciosii participanti, intrucat vor putea asista si la slujba de tarnosire a bisericii manastirii.

Infiintarea manastirii Jiana s-a aprobat in sedinta Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei din data de 28 mai 2008.

S-a hotarat ca manastirea sa se afle in localitatea Patulele si sa primeasca hramul ,,Sf. Mc. Iuliu Veteranul”, ca manastire de calugari, sub jurisdictia Episcopiei Severinului si Strehaiei, urmand a functiona in cadrul Protoieriei Vanju Mare.

Piatra de temelie a sfantului așezamant monahal, aflat in construcție, a fost pusa pe 27 mai 2009.

Biserica si corpul de chilii ce urmeaza sa se ridice se afla pe pamantul familiei Pleniceanu care a donat cinci hectare de teren pentru noul asezamant monahal, in memoria unicului fiu trecut prea devreme la cele vesnice.

Prin infiintarea acestei vetre monahale se va construi un centru de spiritualitate si de intarire a activitatii misionare in zona de campie a judetului Mehedinti.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

24 Mai 2013

Vizualizari: 701

Voteaza:

Hram si sfintire la manastirea Jiana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE