Hramul Bisericii 'Buna Vestire' din Slobozia

Duminica, 25 martie 2012, cand Biserica Ortodoxa Romana praznuieste Buna Vestire, biserica din lemn - monument istoric din municipiul Slobozia si-a sarbatorit hramul. Sfanta Liturghie a fost oficiata de Intaistatatorul Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

Raspunsurile la strana au fost date de un grup de elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfantul Ioan Gura de Aur” din Slobozia.

In cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a vorbit credinciosilor prezenti la hramul bisericii despre al patrulea popas duhovnicesc din Postul cel Mare. Biserica Ortodoxa a randuit ca aceasta Duminica sa fie inchinata Sfantului Ioan Scararul, cel care a scris lucrarea „Scara”, opera reprezentativa pentru Ortodoxie, dar mai ales pentru aceasta perioada a Postului Mare, cand trebuie sa fie citita de fiecare credincios.

La sfarsitul slujbei, preacucernicul parinte Ion Marian, de la Parohia Smirna, Protopopiatul Slobozia a primit duhovnicia prin hirotesie.

Cu aceasta ocazie Intaistatatorul Eparhiei noastre a vizitat la Muzeul National al Agriculturii cele doua expozitii „Marturii crestine” si „Metrologie veche”.
Sursa: sf-esc.ro

 

Pe aceeaşi temă

26 Martie 2012

Vizualizari: 979

Voteaza:

Hramul Bisericii 'Buna Vestire' din Slobozia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE