Hramul Bisericii Nasterea Maicii Domnului - Greci din Buzau

Biserica "Nasterea Maicii Domnului” - Greci din Buzau si-a sarbatorit duminica aceasta hramul. Sfanta Liturghie a fost oficiata de inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.

La hram au participat credinciosi din parohie, dar si din alte zone ale municipiului Buzau. Acestia s-au putut inchina icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului, adusa de la Manastirea Dalhauti cu binecuvantarea inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Ciprian.

Dupa Sfanta Liturghie s-a savarsit si o slujba de pomenire pentru ctitorii si binefacatorii sfantului lacas trecuti la Domnul.

Construita de negustorul Badea Obredi in anul 1649, Biserica "Nasterea Maicii Domnului” - Greci din Buzau a fost una dintre cele mai bogate biserici din oras. Ruinata in timp, a fost refacuta de medelnicerul Nicolae Caloian, Dimitrie Sarateanu, Atanasie Poenaru si alti negustori buzoieni, in 1850. Actuala pictura dateaza din 1915 si a fost executata de pictorul Dimitrie Nicoleanu.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

Pe aceeaşi temă

10 Septembrie 2013

Vizualizari: 866

Voteaza:

Hramul Bisericii Nasterea Maicii Domnului - Greci din Buzau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE