Hramul Bisericii Sfantul Antonie cel Mare din Sibiu

Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfanta Liturghie la sarbatoarea Sfantului Antonie cel Mare in lacasul de cult din Sibiu inchinat acestui mare monah si ascet al crestinismului rasaritean. Credinciosii din cartierul Hipodrom au umplut biserica la hram, iar la final s-a oficiat un parastas pentru Mitropolitul Antonie Plamadeala si primii preoti ai lacasului de cult.



In soborul de preoti, alaturi de cei patru slujitori ai bisericii sibiene, intre care si vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ilarie Benchea, s-au aflat exarhul manastirilor din eparhie, arhimandritul Visarion Joanta, consilierul cultural, pr. Savu Popa, protopopul de Sibiu Ioan Cosa si alti preoti.

In cadrul Sfintei Liturghii, parintele Ioan Sarbu de la biserica sibiana a vorbit despre viata, virtutile si minunile Sfantului Antonie cel Mare si a evidentiat evlavia credinciosilor din aceasta parte a orasului fata de ocrotitorul lor spiritual.

Dupa Sfanta Liturghie, ierarhul si soborul de preoti au oficiat o slujba de pomenire pentru Mitropolitul Antonie Plamadeala si pentru primii preoti ai lacasului de cult, datorita carora, dupa ani de zile de zbucium, biserica inchinata Sfantului Antonie cel Mare a fost inaltata.

In cuvantul de invatatura de la finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurentiu, a amintit credinciosilor eforturile depuse de Mitropolitul Antonie Plamadeala si de preotii Filaret Costea si Valentin Boieru pentru ca proiectul zidirii unei biserici in Hipodrom, in anii comunismului, sa fie dus pana la capat. Mai apoi, Parintele Mitropolit a subliniat mijlocirea pe care o face Sfantul Antonie cel Mare pentru cei care il cinstesc si au credinta in Dumnezeu. IPS Mitropolit Laurentiu i-a binecuvantat si felicitat pe credinciosii care poarta numele Sfantului Antonie si le-a multumit tuturor enoriasilor pentru atasamentul lor fata de biserica parohiala. Aprecierea fata de lucrarea pastorala de la aceasta biserica s-a concretizat prin oferirea unei bedernite parintelui vicar-administrativ si paroh Ilarie Benchea. Parintele Benchea i-a multumit ierarhului pentru prezenta la fiecare hram si i-a oferit din partea preotilor si a credinciosilor o icoana a Sfantului Antonie cel Mare.


Sursa: mitropoliaardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

17 Ianuarie 2014

Vizualizari: 848

Voteaza:

Hramul Bisericii Sfantul Antonie cel Mare din Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfantul antonie cel mare

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE