Hramul bisericii Sfantul Haralambie - Constanta

Pe 10 februarie Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Haralambie. Acesta a trait pe vremea imparatului roman Septimiu Sever (193-211), propovaduind credinta in cetatea Magnesia, unde a si fost hirotonit episcop.

La o varsta inaintata a fost arestat si a suportat chinuri greu de imaginat pentru a se lepada de Hristos. Cu toate acestea, nu s-a indepartat de credinta, ci a reusit sa ii aduca si pe altii, inclusiv pe fiica imparatului.

In final, Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare, dar a murit in temnita, inainte de a i se taia capul, la inceputul secolului III.

In Constanta, biserica „Sfantul Haralambie” (Bdul. Tomis, cartier Boema, langa statia Petrom) isi serbeaza hramul. Astfel, raspunzand invitatiei Inaltpreasfintitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfintitul Naum, secretarul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, va participa la oficierea Sfintei Liturghii, luni, 10 februarie, incepand cu ora 8.30.

Ca semn de cinstire a sarbatorii, inca de vineri, 7 februarie, la biserica din Constanta, va fi adusa spre inchinare icoana Maicii Domnului, de la manastirea Hadambu.

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Hadambu este facatoare de minuni datorita mirului care izvoraste si vindecarilor petrecute cu cei care s-au rugat cu credinta. Icoana Maicii Domnului a fost pictata in anul 1938, de catre preotul Octavian Zmau, din Roman si donata manastirii de catre ieromonahul staret Iov Mazilu. In anul 1960, cand staretul a fost alungat de autoritati, icoana din Biserica Schitului a fost asezata intr-o racla, in Sfantul Altar, unde a ramas vreme de 32 de ani.


Biroul de Comunicare

.
Pe aceeaşi temă

06 Februarie 2014

Vizualizari: 897

Voteaza:

Hramul bisericii Sfantul Haralambie - Constanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE