Hramul bisericii Sfintii martiri Epictet si Astion din Bucuresti


Hramul bisericii "Sfintii martiri Epictet si Astion - Sfantul Ioan Botezatorul" din incinta Cimitirului "Izvorul Nou" din Bucuresti

 

Astazi, 8 iulie 2008, incepand cu orele 8.30, la biserica din incinta Cimitirului "Izvorul Nou", a fost oficiata slujba Utreniei urmata de Sfanta Liturghie, in cinstea sfintilor ocrotitori: Sfintii martiri Epictet si Astion, unul din hramurile acestei biserici. Manifestarile de sarbatorire a hramului au inceput de ieri, la ora 17.00, cand a fost oficiata slujba Vecerniei unita cu Litia, de catre un sobor de preoti slujitori in bisericile si capelele Cimitirelor de Stat din Bucuresti, care apartin Primariei Capitalei.

             Hramul bisericii Sfintii martiri Epictet si Astion             Hramul bisericii Sfintii martiri Epictet si Astion


Aceasta capela, aflata sub patronajul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane din Bucuresti, a fost sfintita anul trecut, cu ocazia aceluiasi hram - Sfintii martiri Epictet si Astion, de catre Prea Sfintitul Sebastian Ilfoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Hramul bisericii Sfintii martiri Epictet si Astion


Credinciosii prezenti, impreuna cu soborul preotilor slujitori, au transformat acest eveniment, intr-o frumoasa sarbatoare crestina, cinstindu-si astfel Sfintii ocrotitori, prin comuniunea cu ei in rugaciune.

.

08 Iulie 2008

Vizualizari: 810

Voteaza:

Hramul bisericii Sfintii martiri Epictet si Astion din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE