Hramul Catedralei Episcopale din Deva

Hramul Catedralei Episcopale „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva

Duminică, 6 decembrie 2015, Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva și-a sărbătorit cel dintâi hram, cu prilejul prăznuirii astăzi de către Biserica noastră dreptmăritoare a Sfântului Ierarh Nicolae. În prezența a unei mulțimi numeroase de credincioși, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către un ales sobor de ierarhi, preoți și diaconi avându-l în frunte pe Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Din soborul de ierarhi prezenți la sărbătoarea hramului au mai făcut parte: Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și al Călărașilor, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și al Romanaților, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre marele dar al lucrării minunate a sfinților în viața noastră, ei fiind mijlocitori în fața Tronului ceresc pentru noi, credincioșii, cei care cerem ajutorul lor în rugăciunile noastre. Înaltpreasfinția Sa a mai amintit și despre evlavia deosebită a românilor la Sfântul Ierarh Nicolae, numeroase lăcașuri de cult din țară fiind închinate Sfântului.

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, gazda manifestărilor prilejuite de hramul Catedralei Episcopale din Deva, a adresat un cuvânt de mulțumire ierarhilor care au venit cu dragoste la sărbătoarea Catedralei, preacuvioșilor și preacucernicilor părinți slujitori, tuturor autorităților prezente și tuturor hunedorenilor iubitori de Hristos și de frumos care au participat în număr mare la Sfânta Liturghie. Un cuvânt de mulțumire special a fost adresat Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cel care a binecuvântat și prezența în mijlocul nostru a coralei „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, cea care a încântat publicul hunedorean în seara precedentă cu un concert excepțional de colinde intitulat „Miracol pentru suflet”, dar a oferit și răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie arhierească de astăzi, cu prilejul sărbătoririi hramului.

Sursa: episcopiadevei.ro
 

08 Decembrie 2015

Vizualizari: 338

Voteaza:

Hramul Catedralei Episcopale din Deva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE