Hramul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin

Sarbatoarea Catedralei Episcopale 'Invierea Domnului” si "Sfantul Mare Mc. Gheorghe, purtatorul de biruinta” - ocrotitorul municipiului Drobeta Turnu Severin, reprezinta pentru clerul si credinciosii din Episcopia Severinului si Strehaiei un prilej de aleasa bucurie duhovniceasca.

Anul acesta, hramul Catedralei Episcopale va fi praznuit joi, 24 aprilie, prin savarsirea Sfintei Liturghii la Catedrala Episcopala, incepand cu ora 09.

00, la care vor participa ierarhii sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei dar si alti arhierei ai Bisericii Ortodoxe Romane.

Pentru a imbraca aceasta sarbatoare intr-o haina de lumina, racla cu sfintele moaste ale Sfantului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, va fi adusa in pelerinaj de la Catedrala Mitropolitana din Craiova de o delegatie a Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, pentru a binecuvanta poporul lui Dumnezeu din aceasta parte a Mitropoliei Olteniei.

Racla va fi intampinata de cler si credinciosi, miercuri, 23 aprilie, la ora 17.30, si va fi asezata cu cinste la Catedrala Episcopala. Credinciosii se pot inchina sfintelor moaste pana in dupa-amiaza zilei de joi. Organizat in Saptamana Luminata, pelerinajul vine in intampinarea dragostei si evlaviei credinciosilor fata de cultul sfintelor moaste, facand cunoscuta viata si adanca traire duhovniceasca a sfintilor.

BIROUL DE PRESA AL EPISCOPIEI SEVERINULUI SI STREHAIEI

.

16 Aprilie 2014

Vizualizari: 579

Voteaza:

Hramul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE