Hramul istoric al Catedralei Patriarhale 2017

Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena sunt ocrotitorii lăcașului de cult amplasat pe Colina Patriarhiei. Sărbătoarea va culmina cu Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Daniel în ziua de duminică, 21 mai 2017.

Sâmbătă, de la ora 16:00, vor debuta manifestările dedicate hramului cu slujba de Priveghere săvârșită de IPS Casian.

A doua zi, de la ora 07:00, vor fi scoase în procesiune moaștele Sfinților Împărați și ale Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, care vor fi așezate într-un baldachin din apropierea Catedralei.

În continuare, de la ora 07:15 până la ora 08:30 va fi oficiată Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală.

De la 09:15, Patriarhul României va coliturghisi împreună cu mai mulți ierarhi ai Bisericii noastre la altarul de vară al Catedralei.

La final, va avea loc premierea câștigătorilor Concursurilor Naţionale de Creaţie Icoana şi Şcoala mărturisirii și Icoana ortodoxă –lumina credinţei.

În după-amiaza aceleiași zile un sobor de clerici va săvârși, de la ora 16:00, Vecernia și Paraclisul Sfinților Împărați.

Sfintele moaște vor fi introduse în Catedrala Patriarhală după închinarea tuturor pelerinilor.

De asemenea, în perioada 20-24 mai 2017, la Palatul Patriarhiei se va desfășura Congresul Internațional de Teologie Criterii de recunoaștere și evaluare a picturii bizantine (icoană și frescă).

La întrunire vor participa reprezentanți ai instituțiilor de stat, preoți, profesori și specialiști în Artă Sacră din țară și din străinătate.

Iulian Dumitrascu
Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

19 Mai 2017

Vizualizari: 531

Voteaza:

Hramul istoric al Catedralei Patriarhale 2017 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE