Hramul manastirii Almaj-Putna

La praznicul „Schimbarii la Fata” manastirea Almaj-Putna isi va sarbatori hramul, prilej cu care Preasfintitul Parinte Lucian Episcopul Caransebesului va savarsi slujba de tarnosire a paraclisului de iarna si Sfanta Liturghie arhiereasca

In fiecare an la praznicul Schimbarii la fata a Domnului, numerosi credinciosi din frumoasa vale a Almajului isi indreapta pasii spre Sf. Manastire Almaj-Putna. In acest an, cu priejul hramului manastiresc, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului va savarsi slujba de tarnosire a paraclisului de iarna si Sf. Liturghie arhiereasca la aceasta manastire, incepand cu orele 9.00 alaturi de un numeros sobor de preoti si diaconi.

Paraclisul de iarna a fost construit intre anii 1996-2000 din caramida, avand iconostasul din zid iar pictura executata in tehnic tempera de catre pictorul Mihai Bofan din Oravita.

Viata calugareasca a luat fiinta la inceputul lunii martie 1996 cand ieromonahul Sava Gana impreuna cu alti calugari au preluat administrarea schitului. Prin osteneala calugarilor si contributia oamenilor de bine s-a concretizat constructia unui paraclis de vara, a corpului de chilii, a paraclisului de iarna si a unui sector agro-zootehnic pe un teren aflat in apropierea schitului. In anul 1999 Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a ridicat schitul cu hramul „Schimbarea la fata a Mantuitorului Iisus Hristos” la rang de manastire.

Actualmente obstea monahala condusa de parintele ieromonah Andrei Radu intreprind pe mai departe lucrari de amenajare a corpului de chilii, fiind deopotriva un loc de viata duhovniceasca, de intarire in dreapta credinta si multumire sufleteasca pentru credinciosii care calca pragul acestei manastiri.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

03 August 2010

Vizualizari: 729

Voteaza:

Hramul manastirii Almaj-Putna 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE