Hramul Manastirii Baile Herculane

La praznicul "Nasterii Maicii Domnului", Manastirea Baile Herculane isi va sarbatori hramul. Sfanta Liturghie din ziua praznicului va fi oficiata de catre Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, intr-un foisor special amenajat in centrul orasului. Tot in aceasta perioada credinciosii se vor bucura si de sarbatoarea "Zilele orasului Baile Herculnae".

Asezamantul monahal din cunoscuta statiune Baile Herculane a aparut la initiativa IPS Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, la vremea respectiva fiind episcop al Caransebesului, care a dorit sa puna in valoare Vila Dobosanu, donata in anul 1925 Episcopiei Caransebesului si luata abuziv in anul 1948 de regimul comunist. Odata cu trecerea anilor asezamantul monahal-social a primit contur, avand in componenta paraclis, trapeza, chilii si camere de oaspeti. In anul 2007, la propunerea Preasfintitului Parinte Lucian, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Banatul a ridicat asezamantul la rang de manastire, impodobindu-se astfel salba de manastiri din Episcopia Caransebesului.

Manastirea Baile Herculane cu hramul "Nasterii Maicii Domnului", are in prezent 4 vietuitoare, iar Sfintele slujbe se tin cu regularitate de catre Protosinghelul Emanuel Scarlat, acestuia fiindu-i incredintata conducerea asezamantului incepand cu luna decembrie a anului 2010. Odata cu venirea parintelui Emanuel Scarlat au inceput activitati de amenajare a intregului ansamblu, intre care amintim prelungirea paraclisului si redimensionarea Sfantului Altar. Intre lucrarile de amenajare s-a aflat si refacerea Sfintei Mese, sfintita de Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, la data de 4 decembrie 2010, ocazie cu care manastirea a primit si al doilea hram „Sf. M. Mc. Varvara”.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

06 Septembrie 2012

Vizualizari: 608

Voteaza:

Hramul Manastirii Baile Herculane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE