Hramul Manastirii Ghighiu

Manastirea Ghighiu, cunoscut asezamant monahal aflat in apropierea Ploiestiului, si-a sarbatorit, de Izvorul Tamaduirii, hramul. Sfanta Liturghie a fost oficiata pe o scena amenajata in curtea manastirii, de Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal.

„Aceasta zi este una de bucurie, de Praznic Imparatesc, iar in aceasta zi trebuie sa ne deschidem sufletul pentru a ne incredinta si mai mult de adevarul Invierii Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Va dorim tuturor o zi de praznic aducator de binecuvantare si ajutor de la Dumnezeu aici la Manastirea Ghighiu unde se afla si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Siriaca pe care Biserica o numeste Izvorul Tamaduirilor, dar si izvorul care izvoraste apa vindecatoare”, a marturisit Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Pentru credinciosi a devenit o traditie sa ia apa cu acest prilej de la izvorul din curtea manastirii.

Dupa oficierea Sfintei Liturghii, Preasfintia Sa a savarsit si slujba de sfintire a apei, la Agheasmatarul aflat in vecinatatea asezamantului monahal.

Astazi a fost binecuvantat si noul pangar aflat la intrarea in asezamantul monahal. Credinciosii prezenti la eveniment au primit sticle cu aghiazma, pregatite de obstea manastirii.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

25 Aprilie 2014

Vizualizari: 695

Voteaza:

Hramul Manastirii Ghighiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE