Hramul manastirii de la Berzunti

Sute de credinciosi si pelerini bacauani au participat in ziua Schimbarii la Fata la hramul manastirii Sf. Sava din Berzunti, acolo unde Sfanta Liturghie a fost oficiata de Preasfintitul Parinte Episcop Ioachim Bacauanul.

Curtea manastirii ”Schimbarea la Fata” din Berzunti s-a dovedit a fi neincapatoare pentru multimea credinciosilor care a participat la sarbatoarea hramului acestui asezamant monahal.

Inainte de inceputul Sfintei Liturghii, Preasfintitul Parinte Episcop a multumit celor prezenti si parintelui staret Arsenie Voaides, pentru primirea facuta, explicandu-le faptul ca Dumnezeiasca slujba ce se va savarsi ”in ziua de hram, aici, unde se ingemaneaza cerul si pamantul”, va fi o multumire adusa Preasfintei Treimi pentru ”darurile revarsate asupra noastra din belsug, pentru binecuvantarea cerului care se rasfrange peste noi, atunci cand suntem receptivi si receptaculi ai harul lui Dumnezeu care coboara ca prin niste sipote in inimile noastre de Sus si ne da putere si energie”. De asemenea, ierarhul si-a exprimat convingerea ca ”tuturor celor prezenti la rugaciune in aceasta oaza de spiritualitate, Dumnezeu le va rasplati osteneala”.

A urmat apoi Sfanta Liturghie oficiata de Preasfintitul Parinte Episcop Ioachim Bacauanul, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. In cadrul slujbei, ierarhul a hirotesit duhovnic pe pr. Mihai Florin Mocanu, slujitor la Parohia Racaciuni, si protosinghel pe ieromonahul Benedict Carp de la Manastirea ”Schimbarea la Fata” din Berzunti. In cuvantul de invatatura rostit cu acest prilej, ierarhul a explicat semnificatia profund teologica, mistica si traditionala a sarbatorii din aceasta zi, un praznic imparatesc plin de intelesuri si de bucurie duhovniceasca. ”Poate si noi, acum, cand auzim cuvintele patrunzatoare ale Dumnezeirii din Sfanta Evanghelie citita astazi, ar trebui sa cadem cu fetele la pamant, asemenea sfintilor apostoli prezenti pe muntele Taborului, neputand sa percepem Taina Sfintei Treimi. Dar, prin credinta care ne-a indemnat sa fim impreuna aici, Il lasam pe Dumnezeu sa intre in cele dinlauntru ale noastre, sa Se descopere atat cat voieste, ca noi sa intelegem ca suntem fii ai Lui dupa har”, a mentionat ierarhul in cuvantul sau.

Sursa: epr.ro

.

08 August 2014

Vizualizari: 160

Voteaza:

Hramul manastirii de la Berzunti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE