Hramul Manastirii 'Mihai Voda' din Turda

Manastirea "Mihai Voda" de la Turda, care ii are ca ocrotitori pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, isi serbeaza joi, 8 noiembrie, hramul. Slujbele privegherii incep inca din seara zilei de miercuri, de la ora 18.

Joi, la Sfanta Liturghie participa exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Clujului, pr. arhim. Dumitru Cobzaru, inconjurat de un sobor de preoti.

Amanunte despre eveniment a oferit Maica Stareta Andreea Zdrobau a asezamantului monahal: „Obstea dimpreuna cu parintele duhovnic asteapta credinciosii sa participe la slujbele religioase incepand cu miercuri seara, ora 18, cand se va oficia Vecernia unita cu Litia, apoi Utrenia. Joi dimineata de la ora 9, parintele Dumitru Cobzaru, inconjurat de un sobor de preoti, va savarsi Acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, si de la ora 10 Sfanta si dumnezeiasca Liturghie”.

Manastirea a fost infiintata in anul 2002, din initiativa vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu, care a fost prezent la punerea pietrei de temelie.

Asezamantul a fost ridicat ca lacas in care sa se oficieze necontenit rugaciuni si slujbe pentru marele voievod Mihai Viteazu, ca si pentru toti eroii neamului.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

08 Noiembrie 2012

Vizualizari: 934

Voteaza:

Hramul Manastirii 'Mihai Voda' din Turda 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE