Hramul Manastirii Prislop

Inalt Preasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei va sluji astazi, 8 mai, de praznicul Sfantului Apostol si Evanghelist Ioan, la hramul Manastirii Prislop din judetul Hunedoara. Slujba Sfintei Liturghii va fi savarsita cu acest prilej pe un podium special amenajat in apropierea bisericii sfantului asezamant monahal, de un sobor format din arhierei, preoti si diaconi.

Vor sluji alaturi de Mitropolitul Olteniei: Inalt Preasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, Preasfintitul Lucian, Episcopul Caransebesului, Preasfintitul Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, Preasfintitul Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor, Preasfintitul Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, chiriarhul locului, Preasfintitul Daniil, Episcop-loctiitor al Episcopiei Dacia Felix si Preasfintitul Emilian Lovisteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Manastirea Prislop a fost intemeiata, potrivit traditiei, la cumpana secolelor XIV- XV, de catre Sfantul Nicodim, considerat reorganizatorul si indrumatorul monahismului romanesc medieval. Lacasul de cult al manastirii a fost rectitorit in anul 1564 de domnita Zamfira, fiica domnitorului Moise Voda al Tarii Romanesti, fiind supus, in timp, mai multor renovari. De numele acestui asezamant monahal din Tara Hategului se leaga numeroase exemple de inalta vietuire duhovniceasca, cele mai cunoscute fiind Sfantul Ioan de la Prislop, canonizat in anul 1992 si praznuit in fiecare an la 13 septembrie, si marele duhovnic Arsenie Boca (1910-1989), personalitate marcanta a monahismului romanesc din secolul XX.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

08 Mai 2012

Vizualizari: 1342

Voteaza:

Hramul Manastirii Prislop 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE