Hramul Manastirii Salva

Inaltpreasfintitul Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, oficiaza azi si maine slujbele cu ocazia hramului la Manastirea „Izvorul Tamaduirii” din Salva din judetul Bistrita-Nasaud. Joi seara, de la ora 20.00, Inaltpreasfintia Sa va sluji Vecernia si Sfintirea Apei, urmand ca vineri, 29 aprilie, in ziua hramului noii biserici a manastirii, Sfanta Liturghie arhiereasca sa fie oficiata incepand cu ora 10.00.

Manastirea Salva a fost infiintata in anul 1994, cu binecuvantarea vrednicului de pomenire Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu, la dorinta credinciosilor din comuna Salva si a preotului paroh.

La inceput a fost ridicata o biserica mica, pentru oficierea sfintelor slujbe, care a primit hramul „Sfantului Ioan Botezatorul”. Finalizata in scurt timp cu ajutorul financiar al credinciosilor din comuna, biserica s-a dovedit neincapatoare, astfel ca in 10 mai 1994 Inaltpreasfintitul Bartolomeu a sfintit piatra de temelie pentru biserica mare cu hramul „Izvorul Tamaduirii”, care este acum la stadiul de pictura si urmeaza sa fie sfintita. O data cu proclamarea solemna a canonizarii Sfintilor Martiri Nasaudeni, biserica a primit cel de-al doilea hram, intrucat manastirea este asezata in apropierea locului unde ei au fost martirizati.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

29 Aprilie 2011

Vizualizari: 531

Voteaza:

Hramul Manastirii Salva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE