Hramul Manastirii 'Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan', din Padureni

Mitropolitul Andrei la hramul Mănăstirii „Sf. Ap și Ev. Ioan”, din Pădureni

Mănăstirea de maici din localitatea clujeană Pădureni, comuna Tritenii de jos, își va sărbători hramul, vineri, 8 mai 2015, în ziua de pomenire a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan.

Sărbătoarea va fi marcată prin oficierea Sfintei Liturghii în ziua de prăznuire a Sfântului ocrotitor, prin Sfânta Liturghie Arhierească oficiată de Înaltpresfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Slujbele speciale dedicate hramului vor debuta joi seara, cu Privegherea în cinstea Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan și vor continua în ziua praznicului. Vineri, la finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Clujului va binecuvânta locul pe care va fi construit în perioada următoare un corp de chilii, ne-a transmis duhovnicul mănăstirii, părintele Vlad Valentin Marc.

Mănăstirea „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din localitatea Pădureni a fost înființată anul trecut. În secolul al 18-lea mai exista aici o mănăstire, care însă a fost distrusă. Biserica a fost reclădită în 1967, dar a rămas nefolosită până în 2000, când a fost reabilitată de către un grup de credincioși.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

07 Mai 2015

Vizualizari: 567

Voteaza:

Hramul Manastirii 'Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan', din Padureni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE