Hramul Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului

Cinstirea Sfintei Icoane „Prodromita” de la Muntele Athos - hramul Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului

Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului din Bucuresti isi serbeaza sambata, 12 iulie 2014, unul dintre cele trei hramuri, si anume: Cinstirea Sfintei Icoane „Prodromita” de la Muntele Athos.

Icoana Maicii Domnului Prodoromita
a fost pictata in mod minunat la Iasi, in anul 1863, si dusa la Muntele Athos, devenind ocrotitoare a Schitului romanesc Sfantul Ioan Botezatorul sau Prodromu. In data de 24 octombrie 2011, la sfintirea Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a asezat aici, spre inchinare, o copie a Icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului Prodromita, pictata la atelierul Panselinos din Iasi, iar ferecatura realizata in Grecia.

Aceasta copie a Icoanei Maicii Domnului Prodromita de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului este o reproduce fidela, in marime naturala, a Icoanei facatoare de minuni de la Muntele Athos, atat in ceea ce priveste pictura, cat si ferecatura ei, lucrata din argint bogat ornamentat, aurita pe alocuri, avand coroanele Maicii Domnului si Mantuitorului Hristos impodobite cu pietre pretioase.

Programul liturgic al hramului Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului este urmatorul:

vineri, 11 iulie 2014:
- incepand cu ora 1800 – slujba Privegherii (Vecernia si Utrenia);

sambata, 12 iulie 2014:
- ora 08:00 – Acatistul Maicii Domnului „Prodromita”;
- ora 09:00 – Ceasurile;
- ora 09:30 – Sfanta Liturghie.

Sfanta Liturghie va fi oficiata de Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar Patriarhal, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. La finalul Sfintei Liturghii va fi lansat CD-ul „Paraclisul Maicii Domnului Prodromita”, care apare cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. CD-ul a fost editat de Radio TRINITAS, cantarile fiind interpretate de slujitorii si de grupul psaltic „Anastasis” de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Icoana Maicii Domnului Prodromita de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului ocrotește si binecuvinteaza pe toti ctitorii, binefacatorii si miluitorii Catedralei Mantuirii Neamului si pe toti ziditorii si lucratorii care se ostenesc cu inaltarea acesteia.

Sursa: basilica.ro

.

11 Iulie 2014

Vizualizari: 768

Voteaza:

Hramul Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE