Hramul Parohiei 'Sfantul Matei' din Cluj-Napoca

Preasfintitul Parinte Vasile Somesanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a fost prezent, miercuri, 16 noiembrie, in mijlocul credinciosilor din Parohia „Sfantul Apostol si Evanghelist Matei” din Cluj-Napoca, a carei biserica si-a serbat hramul.

De la ora 10.

00, Preasfintia Sa a savarsit slujba Sfintei Liturghii, inconjurat de preoti si diaconi, printre care staretul Manastirii Nicula, arhimandritul Andrei Coroian si duhovnicul Manastirii Floresti, parintele Visarion Pasca.

In cuvantul de invatatura, Preasfintitul Vasile a evidentiat legatura stransa care s-a format intre biserica din cartierul Manastur si credinciosii ei: „Traiesc bucuria de-a vedea ca o data cu edificarea constructiei, se formeaza din ce in ce mai mult parohia, care are o personalitate cu totul deosebita si care iata ca va aduce aici, in casa lui Dumnezeu, cu inimile deschise si cu participarea varstelor, incepand de la copiii tinuti in brate, la prescolari, scolari. Ma bucur ca sunteti multi tineri si persoane varstnice care deja aveti constiinta unei identitati pe care v-o da Sfantul Apostol si Evanghelist Matei”.

In cadrul Sfintei Liturghii, dupa Evanghelie, parintele Andrei Coroian le-a vorbit credinciosilor despre viata Sfantului Apostol si Evanghelist Matei, care devine un exemplu pentru ei toti prin lipsa de sovaire in urmarea lui Hristos: „Sfantul Apostol si Evanghelist Matei a fost vames. Ni se spune ca era mai-marele vamesilor dintr-o anumita zona. Si acolo, la un moment-dat, cand Domnul Hristos a trecut pe acolo cu suita Sa, cu cei care erau dintre primii apostoli chemati si care-l insoteau, i-a spus atat: „Vino dupa mine!”. Si-a lasat biroul, a lasat contabilitatea, a lasat banii, a lasat banca, a lasat totul si a mers dupa Domnul Hristos si dintr-un vames a devenit un Apostol, unul dintre cei 12 Apostoli si unul dintre cei 4 Sfinti Evanghelisti”.

Tot Preasfintitul Parinte Vasile Somesanul a sfintit piatra de temelie a bisericii in anul 2002, biserica fiind ridicata din lemn un an mai tarziu, iar in 2005 au fost demarate lucrarile la biserica din zid. In prezent, sfintele slujbe se oficiaza in demisolul bisericii.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

16 Noiembrie 2011

Vizualizari: 870

Voteaza:

Hramul Parohiei 'Sfantul Matei' din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE