Hramul scolilor teologice ortodoxe clujene, de praznicul Sfintilor Trei Ierarhi

Facultatea si Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca isi vor serba, alaturi de toate institutiile de invatamant teologic din tara si strainatate, hramul, de praznicul Sfintilor Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur. Acestia au devenit din anul 1936 ocrotitorii institutiilor de invatamant teologic ortodox din intreaga lume, in semn de recunoastere a importanţei operei lor pentru teologia ortodoxa.La Cluj-Napoca, manifestarile dedicate hramului vor incepe inca din ajun, din data de 29 ianuarie, cu un moment artistic dedicat Sfintilor Trei Ierarhi.

Tema din acest an va fi ”Chipul mamei in poezia si cantecul popular”.

Va sustine o prelegere profesorul Gelu Furdui, fost redactor de emisiuni de folclor la Radio Cluj, iar interpreta de muzica traditionala Maria Lese va prezenta cateva cantece pe aceasta tema. La final, cei prezenti vor putea audia cateva prelucrari folclorice interpretate de Corul de camera „Psalmodia Transylvanica” dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu.

Spectacolul se va desfasura incepand cu ora 17, in Sala ”Nicolae Ivan” a Facultatii de Teologie Ortodoxa din P-ta Avram Iancu nr.18, in prezenta IPS Mitropolit Andrei, a cadrelor didactice, a elevilor si studentilor celor doua institutii teologice din municipiu dar si a clujenilor care doresc sa ia parte la spectacol, intrarea fiind libera.Serbarea hramului va continua in ziua praznicului Sfintilor Trei Ierarhi, cu Sf. Liturghie oficiata de IPS Parinte Andrei in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca.Potrivit decanului Facultatii, pr .prof. univ. dr. Vasile Stanciu, Sf. Liturghie va fi urmata de o slujba de Te-Deum, in cadrul careia vor lua cuvantul rectorul Universitatii Babes-Bolyai, academicianul Ioan Aurel-Pop si inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, Valentin Cuibus.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

27 Ianuarie 2014

Vizualizari: 554

Voteaza:

Hramul scolilor teologice ortodoxe clujene, de praznicul Sfintilor Trei Ierarhi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE