Hramuri in Arhiepiscopia Bucurestilor

Sarbatoarea Nasterea Maicii Domnului este prilej de bucurie duhovniceasca pentru mai multe parohii din Arhiepiscopia Bucurestilor care isi serbeaza sambata, 8 septembrie 2012, hramul. Credinciosii participa inca din ajun la Priveghere, iar in ziua praznicului, la Sfanta Liturghie.

In ziua hramului se savarsesc si slujbe de pomenire pentru cei adormiti, iar la sfarsit, agape fratesti pentru toti credinciosii.

Praznicul Nasterea Maicii Domnului, prima mare sarbatoare a anului bisericesc inceput la 1 septembrie, este si primul hram al parohiei cu acelasi nume din Drumul Taberei, de pe strada Targu Neamt nr. 12, Bucuresti. Asa cum se intampla in fiecare an aici cand este cinstita Maica Domnului sau unul din celelalte doua hramuri, "Sfintii Imparati Constantin si Elena" sau "Sfantul Emilian de la Durostorum", credinciosii participa la slujbele din ajun si la Sfanta Liturghie din ziua hramului, savarsita de soborul de slujitori in frunte cu pr. paroh Constantin Tincu, dupa cum ne informeaza Ziarul Lumina. Anul acesta, slujitorii au pregatit pentru credinciosi o masa a dragostei si a bucuriei fratesti si pachete cu daruri. In Protoieria I Capitala isi vor serba maine hramul Parohia Bumbacari si Parohia "Nasterea Maicii Domnului" -Ghencea, dar si parohiile Floreasca si "Sfanta Maria" - Herastrau din cadrul Protopopiatului II Capitala. In Protoieria III Capitala, hramul se va serba la parohiile Zlatari si Foisor. In Protoieria Ploiesti, parohiile Batesti, Blejoi, Goga, Pietrosani si Manastirea Pissiota; in Protoieria Campina: parohiile "Nasterea Maicii Domnului" - Campina, Busteni, Ghiosesti, Brebu II, Tufeni II. In Protoieria Valenii de Munte sunt maine in sarbatoare cinci biserici, in Parohia "Nasterea Maicii Domnului" din orasul prahovean Slanic, in Parohia Nucsoara, in Parohia Stefesti, in Parohia Valea Anei si in Parohia Vitioara de Sus, iar in Protoieria Urlati, biserica Parohiei Nucsoara, din comuna Posesti.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

07 Septembrie 2012

Vizualizari: 907

Voteaza:

Hramuri in Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE