Icoana Maicii Domnului de la manastirea Nicula soseste la Constanta

Vineri, 17 februarie, parohia „Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul, Sf. M. Mc. Teodor Tiron și Sf. Ierarh Luca al Crimeei” din Constanța (zona Medeea) își serbează cel de-al doilea ocrotitor, Sf. Teodor Tiron. Cu acest prilej, joi, 16 februarie, va fi adusă spre cinstire icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la mănăstirea Nicula, și Centura Sfântului Nectarie, de la mănăstirea Sihăstria Putnei.

Delegația Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului va fi întâmpinată joi, 16 februarie, la ora 16.00, pe bdul. I.C. Brătianu, lângă podul C.F.R, vizavi de magazinul Lidl, de către IPS Teodosie, clerici și credincioși. De aici, se va merge în procesiune spre biserica „Sf. Ierarh Nectarie”. Aici va fi rostită o rugăciune de mulțumire, iar de la ora 17.00 preoții parohiei vor oficia slujba Vecerniei. Icoana Maicii Domnului și Centura Sfântului Nectarie vor rămâne spre cinstirea credincioșilor până pe data de 26 februarie.

Vineri, 17 februarie, de la ora 8.30, în ziua serbării hramului, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și credincioși.

Icoana Maicii Domnului de la mânăstirea Nicula a fost pictată în 1681 de către preotul Luca din Iclod. Înainte de anul 1700, icoana a plâns timp de 26 de zile, prevestind Uniația. Minunea plângerii și frumusețea icoanei a atras atenția multor meșteri iconari, care au reprodus-o. Astfel, a luat naștere renumita școală de pictură pe sticlă de la Nicula.

Tot vineri, 17 februarie, de la ora 22.00, ierarhul Tomisului va oficia Taina Sfântului Maslu, urmată de Sfânta Liturghie arhierească, la mănăstirea „Sf. Bretanion și Sf. Nicolae” din apropierea localității 23 August.

Biroul de Comunicare
 

Pe aceeaşi temă

15 Februarie 2017

Vizualizari: 641

Voteaza:

Icoana Maicii Domnului de la manastirea Nicula soseste la Constanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE