Ierarhii ortodocsi ar putea merge la CEDO in cazul Gojdu


Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, Inalt Prea Sfintia Sa Bartolomeu Anania, a declarat ieri la Alba Iulia ca ierarhii ortodocsi sunt pregatiti sa se judece cu statul roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru aplicarea testamentului lui Emanuil Gojdu. Bartolomeu Anania a precizat ca pana acum s-au facut numeroase demersuri impotriva infiintarii Fundatiei Publice Gojdu, prevazuta in acordul semnat de Guvernul Romaniei si cel al Ungariei.

 

Bartolomeu Anania a mai declarat ca in ultima perioada ierarhii au transmis mesaje senatorilor sa urmeze exemplul deputatilor si sa nu voteze Ordonanta Gojdu iar, la nevoie, vor apela inclusiv la presedintele Romaniei. Plenul Senatului a inceput, joia trecuta, dezbaterile la proiectul ordonantei de urgenta de ratificare a acordului de infiintare a Fundatiei Gojdu. Discutiile s-au oprit insa numai asupra unor probleme procedurale.

Ratificarea acordului romano-ungar privind infiintarea Fundatiei publice Gojdu va fi repus in discutie in aceasta saptamana.

 

REALITATEA TV

.

12 Iunie 2006

Vizualizari: 1969

Voteaza:

Ierarhii ortodocsi ar putea merge la CEDO in cazul Gojdu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE