Inaltpreasfintitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, la ceas aniversar

In data de 2 iulie 2013, Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, implineste frumoasa varsta de 60 de ani.

Aceasta aniversare reprezinta pentru preotii si credinciosii Arhiepiscopiei Alba Iulia un prilej de mare bucurie si de rugaciune pentru Ierarhul nostru, daruit de Dumnezeu pentru pastorirea si intarirea vietii spirituale a credinciosilor din judetele Alba si Mures.

In data de 5 iunie 2011, Inaltpreasfintitul Parinte Irineu a fost intronizat ca intai statator al scaunului vladicesc de la Alba Iulia de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. De la aceasta data a impus, cu dragoste si cu o clarvazatoare si energica pasiune, rigori de autenticitate ortodoxa si de relevanta culturala, cu deschideri largi catre semeni si catre lumea actuala. A cules si continua sa o faca zi de zi, pentru a le semana in noi, roadele rugaciunii si ale vietii curate, asigurandu-ne ca oriunde este prezent Arhiereul, Dumnezeu lucreaza in mod plenar.

In toate actiunile sale, Inaltpreasfintia Sa respecta cu sfintenie juramantul facut la alegerea ca episcop. Vedem in persoana sa un ierarh care Il slujeste pe Hristos „cu timp si fara timp”, nu pentru lauda de la oameni, ci din ravna continua de a-si implini chemarea. Ne bucuram de un pastor devotat credinciosilor din cele doua judete, fapt pentru care colaboratorii directi, parintii parohi, autoritatile, vietuitorii sfintelor manastiri si bunii crestini dau martuire. Este un om al linistii, dar prin care vorbeste Cuvantul lui Dumnezeu. Este, totodata, un om al cuvantului si al cartii, capabil sa valorizeze taina intalnirii cu orice om, de la tanar pana la academician si de la omul de la tara pana la cuviosul nevoitor din pustie. Arhiereul nostru este si un binecuvantat purtator al Duhului Sfant, care stie sa citeasca in inimile oamenilor, sa participe la bucuriile si la durerile lor, inspirand, mustrand sau mangaind si deschizandu-le mereu lucrarii harului. 

Acum, la implinirea frumoasei varste de 60 de ani, cand bucuria nu este doar a Parintelui nostru pe care il aniversam, ci si a intregii Eparhii, se adauga bucuria celor aproape 23 de ani de arhiereasca slujire ai Inaltpreasfintiei Sale. Aici, in aceasta istorica Eparhie a Alba Iuliei, a reusit, in numai doi ani, sa faca o sinteza a lucrarii ierarhilor care au pastorit mai inainte, fiind, deopotriva, ctitor de biserici si profesor de teologie, calugar autentic si patriot adevarat, partener competent al oficialitatilor locale si judetene, bun iconom si filantrop. 

Sfantul Iustin Popovici recomanda ca de fiecare fiinta omeneasca sa ne apropiem, inainte de toate, cu o rugaciune, caci „ruga catre Domnul mijloceste apropierea noastra de fiecare fiinta, de sfanta taina a oricarui suflet”. De aceea, in smerenia ascultarii si in bucuria comuniunii, la acest ceas aniversar, Ii multumim lui Dumnezeu ca l-a daruit pe Inaltpreasfintitul Irineu ca Parinte al Arhiepiscopiei Alba Iulia si Il rugam sa ii daruiasca sanatate, har peste har si apostolat rodnic.

Intru multi ani, Inaltpreasfintite Parinte!

Pr. Florin Spiridon Croitoru, Consilier Cultural

Sursa: reintregirea.ro

Pe aceeaşi temă

02 Iulie 2013

Vizualizari: 639

Voteaza:

Inaltpreasfintitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, la ceas aniversar 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE