Inaugurarea Centrului de Consiliere si Informare "Sfantul Nicolae"

Cu binecuvantarea si in prezenta Preasfintiei Sale, Dr. Petroniu Florea, Episcopia Salajului prin Asociatia Filantropia Porolissum va inaugura maine, 19 octombrie 2010, ora 11, in Municipiul Zalau, pe strada Andrei Saguna, nr. 6., Centrul de Consiliere si Informare „Sfantul Nicolae”.

Activitatile propuse in acest centru sunt indreptate in principal catre persoanele dependente de consumul de alcool si catre membrii familiilor acestora.

Ne propunem, asadar, sa ajutam cat mai multe persoane dependente de alcool ca sa devina abstinente, sa sprijinim familiile dependentilor in procesul de recuperare, sa ii ajutam sa invete cum sa gestioneze cat mai eficient situatiile generate de efectele consumului de alcool. De asemenea, ne propunem informarea a cat mai multe persoane despre ceea ce inseamna cu adevarat consumul de alcool si efectele acestuia pe toate planurile.

In activitatea noastra de consiliere, echipa de interventie multidisciplinara se ghideaza dupa Modelul Minnesota, care presupune o abordare bio-psiho-socio-spirituala de recuperare in cazul adictiilor. In acest sens, avem toata deschiderea si spijinul echipei de profesionisti de la Centrul „Sf. Dimitrie Basarabov” pentru recuperarea persoanelor dependente de alcool sau droguri, din cadrul Asociatiei „Christiana” din Cluj-Napoca.

Coordonatorii Acestui Program sunt Preot Claudiu Nechita, Psiholog dr. Melania Gardan, Psiholog Adina Florian. In acest program au fost cooptati voluntari formati sau in curs de formare la Centrul Sf. Dimitrie Basarabov din Cluj-Napoca. Acestia vor oferi in mod gratuit serviciile de consiliere si informare.

La acest eveniment sunt invitati reprezentanti ai Consiliului Judetean Salaj, Primariei Municipiului Zalau, Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Salaj, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Salaj, Directiei de Asistenta Sociala si Comunitara Zalau, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Salaj, Directiei de Sanatate Publica, Colegiului Medicilor Salaj, Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Directiei pentru Cultura si Patrimoniul Cultural National Salaj si ai mass-mediei locale.


Sursa: episcopiasalajului.ro
 

.

18 Octombrie 2010

Vizualizari: 771

Voteaza:

Inaugurarea Centrului de Consiliere si Informare "Sfantul Nicolae" 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE