Inmormantarea PF Parinte Patriarh Teoctist va avea loc vineri, 3 august 2007

 

Dupa reuniunea de astazi, Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Romane a anuntat ca slujba inmormantarii va avea loc la Catedrala Patriarhala, iar inhumarea va avea loc in interiorul acestui lacas.

 

PS Vincentiu Ploiesteanu, episcop vicar patriarhal si secretar al Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, a declarat: "Vineri, 3 august va avea loc slujba inmormantarii, slujba precedata de Sfanta Liturghie si apoi de o sedinta comemorativa a Sfatului Sinod la care vor participa reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe si ai bisericilor surori , care isi vor prezenta mesajele lor de condoleante. Trupul neinsufletit al Patriarhului Teoctist va fi depus in Catedrala patriarhala, va fi inmormantat in Catedrala patriarhala, alaturi de inaintasul sau, PF Justin. Este slujba inmormantarii calugarilor, care se deosebeste putin de slujba inmormantarii preotilor de mir, fiind o slujba specifica vietii monahale".

 

"Nu a lasat nici un testament", a mentionat PS Vincentiu Ploiesteanu.

 

Trupul Prea Fericitului Parinte Teoctist se afla la Catedrala Patriarhala din Bucuresti, incepand de luni seara, unde este priveghiat de un sobor de preoti si cateva zeci de credinciosi.

 

Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe intrunit astazi, 31 iulie, a decis ca IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va asigura locotenenta patriarhala dupa moartea PF Parinte Teoctist

 

.

31 Iulie 2007

Vizualizari: 1654

Voteaza:

Inmormantarea PF Parinte Patriarh Teoctist va avea loc vineri, 3 august 2007 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE